Singurul tren cu aburi: Mocanita

Mocanita este singurul tren cu abur din lume care inca opereaza in forma sa originala, nealterata. Trece prin chei înguste, văi abrupte și trecători montane înalte din regiunea Maramureșului României.

Mocanita este o experienta unica pentru cei care cauta o calatorie mai rustica.

Din confortul scaunului meu am putut simți vibrațiile puternice în timp ce motorul șuieră și scotea fum cu fiecare puf de aer din coșul de fum. În timp ce zgomota cu viteză mică, am simțit că timpul s-a oprit și toate grijile s-au topit în această atmosferă încântătoare.

Trenul a fost o aventură de la început până la sfârșit, cu vederi uluitoare la fiecare pas. Ne-am oprit la o biserică veche de lemn, unde am putut explora satele pitorești așezate pe versanți plini de pădure.

Nimeni nu va uita niciodată călătoria pe care a făcut-o pe Mocanița, un tren magic de munte care traversează păduri verzi, stânci abrupte și ape limpezi.

A face această călătorie este ca și cum ai face un pas înapoi în timp într-o eră în care viața era mai lentă și mai simplă. Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos ca ceea ce am fost martor în timpul călătoriei mele de 6-7 ore: peisajul superb care se schimbă la fiecare întoarcere a roților.

Mirosul aerului amestecat cu sunetele naturii a creat o ambianță liniștită care m-a făcut să mă simt atât de relaxat. Chiar și atunci când am trecut prin tuneluri, nu ne-a îndepărtat de priveliștea minunată; în schimb, a creat anticipare pentru ce nouă frumusețe era în jurul fiecărui colț.

Cu fiecare respirație, îți simțit corpul relaxându-se de toate stresurile și grijile sale.

Pensiunea CASA ANA-MARIA vă recomandă o vizită până la Mocanița, se afla la 110 Km de noi, pentru cei interesați, accesați link-ul Google Maps: https://goo.gl/maps/Quf3SXHBtrzwBQ4K7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *